Sayfalar

Bloguma Dokunma!

Aşağıda bağlantılarını paylaştığım kaynaklarda ayrıntıları var, blogspot’a erişim yasaklandı.

Hikayesi şu: Digiturk’ün yayın haklarına sahip olduğu bazı görüntülerin blogspot üzerinden yayınlanması nedeniyle, dava açmışlar ve mahkeme de bu kararı almış. Engelleme kararının domain adı ve alt domainler üzerinden değil, IP adresleri üzerinden yapılması nedeniyle de konuyla ilgisi olmayan milyonlarca kişi cezalandırılmış durumda. ( Milyonlarca derken abartmıyorum, http://www.dipnot.tv/4767/Blogspotun-kapatilmasinin-ardindan-Bloguma-dokunma-kampanyasi-basladi.aspx ) Teknolojik açıklamasını çok iyi bilmiyorum, galiba blogspot’a ait IP adreslerinin çokluğundan, ama zaman zaman blogspot’a erişim mümkün.

İnternette kendimizi ifade etme ve bilgiye erişim haklarımızın bu kadar kırılgan olmaması gerekli. İlgili kanunların, bizleri de koruyacak şekilde yeniden düzenlenmesinin gerekli olduğuna inanıyorum. Digiturk’ün de bu konuda, kanunların ona verdiği hakları çok acımasızca ve düşüncesizce kullandığına düşünüyorum.

Bu durum karşısında ben ne yapıyorum? İlk önce Digiturk’e bir mesaj gönderdim ve bu baskıda ısrarcı davranıp, başka çözüm yollarına gitmezlerse aboneliğimi iptal edeceğimi bildirdim. Bu konuda da ciddiyim. Ayrıca, kullanabileceğim her platformda tepkimi dile getiriyorum ve bu mesajı yaymaya çalışıyorum. Yeterince büyük sayılara ulaşabilirsek, bu tepkilerin sonuç getirebileceği konusunda iyimserim.

‘Aslıhan Rusça Öğreniyor’ isimli bloguma gelince... Şu anda ne yapacağımı çok iyi bilmiyorum. Blogculuğu seviyorum, devam etmek niyetindeyim. Ama nasıl devam edeceğim, biraz da gelişmelere bağlı. Ne yapacağıma karar verince, abonelerimi mutlaka bildireceğim, buradan da duyurmaya çalışacağım.

Bağlatılar:

1. http://blogumadokunma.tumblr.com/

2. http://www.dipnot.tv/4767/Blogspotun-kapatilmasinin-ardindan-Bloguma-dokunma-kampanyasi-basladi.aspx

3. http://www.cnnturk.com/2011/bilim.teknoloji/teknoloji/03/01/blogspot.coma.erisim.engellendi/608495.0/index.html

4. http://www.facebook.com/home.php#!/blogumadokunma

Yayın Tarihi: 2.Mart.2011, Çarşamba

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.