Sayfalar

Жизнь в Турции – Türkiye’de Yaşam Dergisi

Türkiye’de yaşayan Ruslar için çıkartılan, Türkiye’de basılan Rusça bir dergi olduğunu biliyor muydunuz?

Adı Жизнь в Турции, Türkiye’de Yaşam. İki ayda bir yayınlanan bir dergi. İlk sayısı, Haziran-Temmuz 2010 sayısı. Yaklaşık 80 sayfalık, kaliteli renkli baskısı olan bir dergi. Tavsiye edilen fiyatı 7 TL. Antalya’da basılıyor.

Derginin hedef kitlesi, Türkiye’de yaşayan ve Türkiye’yi ziyaret eden Rusça konuşan kişiler. Dolayısıyla, Türkiye’deki turistik yerler, Türk mutfağı, Türkiye’deki iş olanakları, yakınlardaki faaliyetler, Türk tarihi ve kültürü gibi yabancıların ilgisini çekecek konuları anlatan makaleler içeriyor. Makaleler kısa ve okuması rahat. Yazarları da yabancılar. Bu sayede, Rusların Türkiye’yi nasıl gördüğü ile ilgili bir bakış sağlıyor.


Dergi, Rusça çalışanlar için iyi bir kaynak olabilir. Makaleler kısa, konular tanıdık. Bu yüzden, metinler orjinal olmasına rağmen okuması, ana dili Rusça olmayanlar için göreceli olarak rahat. Türkiye’de basıldığı çin de ucuz ve kolay ulaşılabilir. Henüz Ankara’da dergi satan yerlerde görmedim. Ama bizim kursta, Active English’te satıyorlar. İnternet sayfasına girerseniz abonelik de mümkün.

Derginin internet sitesi: www.lifeinturkey.ru

Ben bir göz atın, derim.

Fotoğraf: Aslıhan

Yayın Tarihi: 28.Şubat.2011, Pazartesi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.