Sayfalar

İnternette Otomatik Tercüme

Bugün internetteki iki çeviri sitesinden bahsetmek istiyorum.

İlk çeviri sitesi, yerli bir site, ‘Leb Demeden’. Gazete Vatan’dan… Bu sitede Rusça dahil 41 dilde çeviri yapılıyor. Adresi: http://lebdemeden.gazetevatan.com/ . Kullanımı çok kolay. Bu adrese tıkladığınızda, önce hangi dilden hangi dile tercüme yapmak istediğinizi seçiyorsunuz ve metni yazdığınızda çeviriyi yapıyor.

İkinci çeviri sitesi Google’ın, ‘Google çeviri’. Az önce baktım, 53 dilde çeviri yapıyor, Rusça da bunlardan biri. Adresi: http://translate.google.com/ . Burada çevrilecek metni yazabildiğiniz gibi, internet adresi de yazabiliyorsunuz. Adres yazacak olursanız, istediğiniz sayfa istediğiniz dile çevrilmiş olarak karşınıza çıkıyor. Ayrıca, çevrilen metnin okunuşunu da dinleyebiliyorsunuz. Bir arkadaşım bu site için başka bir kullanım daha gösterdi. İngilizcedeyken Latin harfleriyle bir kelimenin okunuşunu yazarsanız, ve Rusçaya çevir derseniz Rusça yazılışı çıkıyor. Böylece, elinizin altında Kiril harfleri yoksa, Kiril ile yazmak için bir yolunuz oluyor.

Teknolojinin geldiği nokta, otomatik tercüme için hala yeterli değil. Çeviriler, genellikle yanlış, komik ve saçma çıkıyor. O yüzden tamamen güvenmek doğru değil. Ama işinizi kolaylaştırıyor, hızlandırıyor.

Sizin bildiğiniz başka benzer siteler var mı?

Yayın Tarihi: 26.Ocak.2011, Çarşamba

1 yorum:

  1. Bir de babel fish var yahoo nun :
    http://babelfish.yahoo.com/

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.