Sayfalar

Радуга Kitabı

Şimdiye kadar, TORFL Seviye-1 sonuna kadar olan kitapları tanıttım. Artık yavaş yavaş daha ileri seviye kitapları da tanıtmak istiyorum.

TORFL Seviye-1, temel bir Rusça bilgisini tanımlıyor. Ancak bu aşamalara gelen herkesin farkettiği gibi, Rusçada istisna ve ayrıntı çok fazla. Bu aşamadan sonra, dili kullanmaya yönelik çalışmalar, okuma, yazma, dinleme ve konuşma daha da önemli. Bu kadar ayrıntı ve istisnanın hatılarlanması, yerleşmesi ve rahat kullanılması, ayrıca bu aşamadan sonra kelime hazinesinin gelişmesi için en iyi yöntemler bunlar. Bunların yanı sıra, dili öğrenmek için farklı odakları olan pek çok kitap da var. Bunlardan biri de Радуга (Raduga, радуга gökkuşağı demek)

Радуга’nın yazarları, Д.В. Колесова, Н.Н. Маслова .Yayın evi МИРС. 2008’de St. Petersburg’da basılmış. Kitapla birlikte bir de CD’si var. 6 temada 14 ders olarak organize edilmiş.

Kitap, özellikle Rusça yazı dilinin öğretilmesi için hazırlanmış bir kitap. İmla ve noktalama konularını, ayrıca bazı özel dilbilgisi kullanımlarını açıklıyor. Bu konulara yönelik egzersizler de var. Bunların dışında kısa metinlerin analizine, yazmaya, kelime hazinesi geliştirmeye ve dinlemeye yönelik çalışmalar da içeriyor. Biraz sıkıcı görüntüsü olan bir kitap. Ama yararlı da. Hem daha iyi okumaya, hem de daha iyi yazmaya yönelik becerileri kazandırıyor. Biz kursta TORFL Seviye-2 aşamasında Русское Поле kitabı ile birlikte kullanmıştık.

Bu kitaba, Türkiye’de kitapçılarda rastlamadım, ama Rusya’da bulunabildiğini biliyorum. Biz kurstan sağlamıştık.

Kitabı, aslında Rusçasının ilerletmeye çalışan herkese, ama özellikle yazı dilini kullanmaya ihtiyacı olacaklara öneririm.

Yayın Tarihi: 14.Ocak.2011, Cuma

Güncelleme: TORFL Seviye-2'de kullandığımız diğer kitap olan Русское Поле ile ilgili yazımı 23.Ocak.2011'de yayınladım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.