Sayfalar

'Русское Поле' Kitabı

Daha önce ТРКИ-1 seviyesinden sonra kullanılabilecek bir kitap olan ‘Радуга’dan bahsetmiştim. Bugün de ТРКИ-2 seviyesi kitabı olan ‘Русское Поле’ kitabını anlatmak istiyorum.

Kitabın yazarları, Вознесенская И.М., Гончар И.А., Попова Т.И., Федетова Н.Л. МИРС yayınevi tarafından 2008’de St. Petersburg’da yayınlanmış. Bir ana kitap, bir egzersiz kitabı, bir CD’si var. Ayrıca öğretmenler için ayrı bir kitabı ve DVD’si var.

Bir kitabı, kursta, ТРКИ-2 seviyesinde Радуга ile birlikte kullandık. Rusya’ya Doğru serisinden sonra biraz ağır bir kitap. İyi çalışmak ve biraz da yavaş gitmek gerekiyor. Kitap, altı ders olarak yapılandırılmış. Her dersin ayrı bir teması var. O temayla ilgili kısa okuma, dinleme, yazma ve konuşma egzersizleri içeriyor. Ayrıca, dilbilgisi (gramer) ve temaya ilişkin kelimeleri kısa tablolar halinde anlatıyor. Artık temel seviyeler, tamamlanmış olduğu için uzun uzun dilbilgisi anlatımlarından çok belirli bir ayrıntıyı anlatan kısa dilbilgisi bölümleri var. Her dersin sonunda derste geçen konuları tekrar eden bir test var. Çalışma kitabında daha uzun ve biraz daha zor, okuma, dinleme ve yazma egzersizleri var. Altı dersin temaları şöyle: Hayat hikayeleri, günlük hayat, ilgi alanları ve hobiler, moda ve stil, öğrenim, televizyon.

Benim bildiğim kadarıyla, bu kitabı Türkiye’de kitapçılarda bulmak mümkün değil. Biz kurstan almıştık. Kitabın üzerinde Часть 1 yazıyor, ama ben daha sonraki kitapları yayınlamışlar mı, bilmiyorum, Rusya’da baktığımda da göremedim.

ТРКИ-2 seviyesinde kitap için fazla seçenek yok. Benim rastladıklarım arasında ders kitabı olarak kullanılacak en iyisi buydu.

Yayın Tarihi: 23.Ocak.2011, Pazar

2 yorum:

  1. merhaba. ben 2. seviye rusça sınavı için hazırlanmak istiyorum da. çalışma setini nasıl temin edebiliriz. yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  2. Maalesef, yazıda da söylediğim gibi, nasıl bulunacağını bilmiyorum. Ben kurstan bulmuştum. Eğer Ankara'daysanız, Active English'e uğrayın isterseniz. Belki öğrencileri olmayanlara da temin ediyorlardır.

    YanıtlaSil

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.